Zes jaar is er aan gebouwd en nu is hij klaar. De Hanzelijn, de spoorlijn die Zwolle met de randstad verbindt. Op zondag 9 december 2012 start de dienstregeling van NS op dit nieuwe spoor en natuurlijk is dat reden voor een feest in de stad. Hare Majesteit de Koningin opent donderdag 6 december 2012 het nieuwe  traject. De Koningin reist op 6 december met de koninklijke trein van Lelystad naar Zwolle waarbij de trein ook stopt op de nieuwe stations Dronten en Kampen Zuid.

Om de officiële opening te vieren organiseert Zwolle Marketing in samenwerking met Xplosief op zaterdag 8 december 2012 een groots openingsfeest in de binnenstad van Zwolle. In de Sassenstraat hebben ondernemers handen ineengeslagen om een mooi programma neer te zetten dat geheel in het teken zal staan van Grimm-sprookjes. Op het Grote Kerkplein zal naast optredens van Zwolse koren en orkesten het bijzondere concept Gewoon Zwolle van zich laten horen. Gewoon Zwolle zorgt voor bijzondere samenwerkingen tussen verschillende artiesten. Rond 22.15 uur wordt de feestelijke dag afgesloten met een bijzonder theaterspektakel op de Grote Markt. Ruim 150 personages treden op waarbij de hoofdrol is weggelegd voor aartsengel Michaël.

klik hier voor het hele artikel via citymarketingonline of op nieuwehanze voor het hele programma omtrent de opening van de Hanzelijn Zwolle.